Over mij

Auteur

Over mij

Modelfotografie: mijn passie

Waarom is modelfotografie mijn passie? De gestalte van de mens - in het bijzonder de vrouw - is van een grootse schoonheid, zowel door aspecten van communicatie via gezichtsuitdrukking en lichaamstaal als door lichaamsvorm en -taal. Geen enkel model is gelijk aan een ander model, elke mens is uniek. Het in verstilde beelden vastleggen van sprekende, wezenseigen gestalten en momenten is telkens weer een enorme uitdaging. Modelfotografie is een zich telkens weer in een andere vorm herhalend avontuur.

Het gaat niet om de foto alleen

Het uiteindelijk resultaat van een fotosessie is een (serie) foto('s). Maar feitelijk eindigt met die foto('s) het avontuur, dat bestaat uit achtereenvolgende fasen, elk met hun eigen charmes: het uitnodigen en informeren van een potentieel model, de gesprekken voorafgaand aan de fotosessie, de fotosessie zelf met alle daarbij behorende communicatieaspecten en wederzijdse creatieve ideeën op de verschillende locaties, de selectie van de foto's die je "raken", de bewerking daarvan en de daaraan gelieerde vervolgcommunicatie (proefjes opsturen, feed-back van het model) en tenslotte de gezamenlijke eindselectie van de foto's.

Een extra element is het samen met een model werken aan thema's, zoals: Body-lines, Daring, Daydreams, Fright, Gracefulness, Happiness, Meditating, Powerful, Reflection, Seduction, Sorrow.

De mate van slagen van een fotosessie wordt in belangrijke mate bepaald door de "klik tussen model en fotograaf.

De studio waarvan ik gebruik maak bevindt zich in Heemstede, Noord-Holland.

In de omgeving bevinden zich veel mooie plekjes waar lokatieshoots kunnen worden gedaan, zoals o.a.:
- Waterleidingduinen bij Panneland
- Kennemerduinen bij 't Wed
- Strand bij Parnassia
- Landgoed Elswout
- Buitenplaats Beeckestijn
- Oud Velsen
- NDSM Werf in Amsterdam-Noord
- Hembrugterrein bij Zaandam